Sense el voluntariat d’un bon grup de persones, que hi aboquen il·lusió, temps i responsabilitat, no seria possible l’activitat de “Mans a les Mans”.

Josep Hortet i Gausachs (President de la Fundació)

IMG_4239

Fes-te voluntari/a, suma’t al nostre equip!

 

Si estàs interessat a dedicar part del teu temps, il·lusió i experiència amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte!

 

Truca’ns:

932 237 923

 

Envia’ns un e-mail:

voluntariat@mansalesmans.org

 

Vine i coneixe’ns:

C/ Foc, 100 (08038 – Barcelona)

QUÈ POTS FER COM A PERSONA VOLUNTÀRIA?

SUPORT ESCOLAR

Ajuda als infants i joves cada tarda amb aquelles assignatures amb les que tenen major dificultat.

CASALS I COLÒNIES

Acompanya als infants, adolescents i joves que hi participen.

SUPORT A L’ORGANITZACIÓ

Ajuda’ns amb tasques administratives, de gestió, comunicació, manteniment o informàtica.

SE T’ACUDEIX ALGUNA ALTRA MANERA DE COL·LABORAR?

Posa’ns a disposició el teu talent!!!

TESTIMONIALS

“Què significa per al barri i a les famílies el “Submarí”?

Bé, en principi jo diria que el submarí… que és un vaixell que va sota la mar, per a nosaltres particularment ha estat com una gran estrella, un submarí que ha aconseguit que sortim a flotació.

És una entitat la qual pensa i actua per als nens (petits) i adolescents amb molta capacitat, professionalitat i amb uns valors humans molt positius; en aprenentatges escolars, reforços i escala de valors, activitats, psicòlogues… cursos per a adults.

Dia a dia vas notant canvis positius en “aquestes” personetes que van creixent… i en l’ambient familiar.

“Submarí” en el barri… tenim una gran estrella que ens guia a les famílies en tot moment. Tots els barris haurien de ser tan afortunats”.

Núria Flamarich

“Com a professional he trobat l’oportunitat de conèixer a d’altres que, com jo, s’esforcen a diari per tal de dur a terme un projecte de millora social, oferint les eines adequades als infants i dins d’un barri del que som i ens sentim part.

Sabem, doncs, que tenim la meravellosa tasca de prendre part activa dins la ineludible missió de millorar la societat. Una societat errant i ferida. I per fer-ho, res millor que començar des de baix, des de l’esglaó més primitiu i a l’hora essencial: l’educació als infants.

Només amb una educació erigida sobre valors com la solidaritat, la igualtat i la llibertat aconseguirem el nostre propòsit: construir entre tots i totes una societat millor, crítica, conscienciada i justa. És un privilegi disposar de l’oportunitat de veure créixer somnis i somriures dia rere dia”.

Javier Osorio

“Com a voluntària he pogut comprovar l’efectivitat de l’acompanyament escolar. Les nenes i els nens, quan tenen a prop algú en qui confien, se senten segurs, perden la por a equivocar-se i, per tant, són més lliures per pensar.
Anar superant reptes els estimula a treballar i els augmenta l’autoestima. Ho demostren amb un gest amable o un somriure. És molt gratificant!”.

Sílvia Ortega

“Durant molts anys vaig poder compartir l’experiència de ser membre, com a voluntària, de El Submarí en el seu reforç escolar i educatiu. Van ser uns anys de poder compartir tardes plenes d’activitat, de vegades amb “escapades” al patí per deixar córrer l’energia poc canalitzada i poder continuar la tarda.

Per què formar part d’aquest projecte? La meva resposta és clara: és un procés d’acompanyament amb els joves i infants que et permet aprendre cada dia. Acompanyament que ha de ser coherent i continuat en el temps. És un compromís.

De vegades, al finalitzar la tarda, cert desànim es feia present i et preguntaves com aconseguir arribar al jove i a l’infant, ja que alguns certament tenen un blindatge casi bé perfecte. També la resposta és clara, que no fàcil, creant aliances d’amor amb ells i per suposat amb el suport de l’equip professional. Arribar a la connexió que et permeti entendre què pensen i què estan sentint, enfortint el vincle des de l’amor, per poder mirar amb esperança el futur.

I aquesta esperança et porta dia a dia a voler estar més involucrat amb el projecte, per què és necessari, per què tothom d’una manera o una altra hem estat acompanyats en el nostre procés de vida i ara és el moment del teu compromís, de retornar el que nosaltres mateixos hem rebut temps enrere. Així que si estàs valorant formar part d’aquest projecte, ja has començat el camí de dir Sí! Sí al compromís. Sí des de la teva realitat. Sí al Submarí!

La sorpresa vindrà amb el pas dels dies en que t’adonaràs que formar part d’aquest projecte és un regal que avui està a les teves mans”.

Sonia Baltasar

“Quan em demanen que em presenti, l’habitual és que digui que soc periodista, un ofici que m’agrada moltíssim, encara que sigui precari per a tants companys i companyes meves. Però, a continuació, solc destacar que soc voluntariat ‘El Submarí’. Ah, i que m’agrada sortir amb bici.

És important perquè fa divuit anys que estic vinculat a aquest projecte i crec que, encara que només sigui per la quantitat de temps, ha marcat la meva vida.

I em reafirmo en el concepte ‘El Submarí’ quan pel carrer, a distància, com a mer observador, veig que una noia o un noi que va passar per aquí agafa el metre o el bus. I llavors imagino que anirà a estudiar o a treballar o a fer qualsevol altra cosa quotidiana que al meu entendre reflecteixen que ha tirat endavant.

Però parar esment, que aquest ‘tirar endavant’, tan normal, tan quotidià és una cosa extraordinària, que ens pertany, almenys una mica, a tots nosaltres.”

Francisco Durán Velasco

“Jo buscava poder col·laborar amb una associació amb impacte real sobre les persones. El que vaig trobar en la meva recerca és que en moltes ocasions el voluntariat es fa des de posicions massa allunyades dels receptors. Al Submarí, en canvi, he trobat un lloc del meu barri on el contacte és directe amb els joves i els resultats són tangibles i mesurables dia a dia. El que més m’agrada es pensar que els joves que venen al “Vols un cop de mà” ho fan voluntàriament, això és una gran motivació pels voluntaris que van a fer classes de reforç!”.

Ivó Valdivielso