Els projectes de Mans a les Mans ajuden a infants i joves, posant especial atenció en aquells i aquelles que es troben en risc d’exclusió social. Se segueixen tres línies d’actuació que busquen l’educació, formació i integració social per aquells i aquelles que necessiten més oportunitats.

Projectes 1

EL SUBMARÍ

El projecte EL SUBMARÍ és un espai obert i inclusiu que engloba els programes dirigits als infants de 6 a 14 anys sense distincions. L’objectiu del projecte és potenciar la tasca educativa mitjançant programes socioeducatius que milloren la qualitat de vida de l’infant i la seva família.

 

REFORÇ ESCOLAR I EDUCATIU

CENTRE OBERT

ACTIVITATS DE VACANCES

Projectes 2

BON PORT

La línia d’actuació BON PORT s’ha creat amb l’objectiu de donar unitat als diferents projectes dirigits a adolescents i joves d’entre 14 i 22 anys, especialment per aquells i aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat, mitjançant un itinerari personalitzat.

 

VOLS UN COP DE MÀ?

UEC BON PORT

PAS ENDAVANT

ACTIVITATS DE VACANCES

Projectes 3

MAR OBERT

El projecte MAR OBERT consisteix a donar suport a aquelles persones voluntàries i entitats externes que acompanyen als grups d’infants i joves dels barris de la Marina.

 

SERVEI DE DINAMITZACIÓ IMAGINA’T

ESPLAI SPAI-T

ALTRES SUPORTS

TREBALL AMB FAMÍLIES

Oferim espais individuals d’orientació i suport tant en l’àmbit acadèmic com en el social i espais grupals de formacions sobre habilitats familiars. Alguns d’aquests espais estan vinculats al desenvolupament de projectes esportius que fem amb els infants i joves,  i que inclouen la participació de les famílies per a millorar els hàbits saludables i esportius. També afavorim la participació de les famílies en algunes de les activitats o celebracions que fem a l’entitat.

Aquest curs iniciem dos espais grupals nous. Dos matins a la setmana, arrel d’una demanda de les famílies, oferim classes de català, amb l’objectiu que els hi pugui facilitar la vinculació amb els seus fills/es pel que fa a l’àmbit escolar i acadèmic. També hem iniciat unes sessions quinzenals de “matins en família”: un espai de trobada per a compartir la criança dels fills/es i apoderar-nos com a grup i millorar les  habilitats familiars. Per saber-ne més.

CAIXAPROINFÀNCIA

CaixaProinfància, de l’Obra Social “la Caixa”, va néixer l’any 2007 per millorar les oportunitats i la inclusió socials d’infants i adolescents afectats per la pobresa. Té l’objectiu de trencar el cercle de transmissió de pobresa de generació en generació, garantint l’accés a oportunitats educatives de qualitat… Per saber-ne més.

OCELL DE FOC

Ocell de Foc és un programa dirigit a joves d’entre 16 i 30 anys,  impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que oferirà atenció a joves que pretén acompanyar-los cap a l’autonomia personal i la construcció d’una vida independent.

El nostre paper a OCELL DE FOC SANTS-MONTJUÏC- LES CORTS és oferir  diferents actuacions de cara a donar visibilitat a les qüestions  més elementals i representatives de la salut mentala través d‘activitats grupals. Amés, tenim un punt de trobada a la disposició de qualsevol jove que vulgui acostar-se. En ell, es trobaran un espai de total llibertat on poder dur a terme activitats de diferent àmbit: esport, temps d’estudi, contacte amb la naturalesa, horticultura, etc.

Qualsevol jove que vulgui participar o tingui alguna curiositat sobre el projecte, pot trobar-nos els dilluns i dimecres de 9.30 a 13.00 i els dimarts de 16.00 a 18.00. També poden contactar a través del correu ocelldefoc@mansalesmans.org i del número de telèfon 621391498.